duminică, 16 ianuarie 2011

Decoupage - Tehnica servetelului pe materiale textile.









Tehnica servetelului pe orice material textil este similara cu aceea de pe orice alt tip de suport, singurul lucru diferit este adezivul / lac care este special, respectiv acesta ce urmeaza.


Pentru decorarea plasutei am facut asa:
In primul rand am pus un carton in interiorul acesteia, apoi am decupat servetelul.
Am dezlipit stratul imprimat de celelalte doua pe care le-am aruncat.
Am intins cu pensula adezivul / lac pe o suprafata mai mare decat servetelul.
Apoi am asezat servetelul peste adeziv si cu degetele l-am presat pentru a disparea cutele.
In final am dat cu adezivul / lac si peste servetel.

Materialul decorat se poate spala manual - pe dos - sau in masina de spalat la un program pentru lucruri delicate, daca dupa uscarea adezivului / lac de pe servetel acesta se calca tot pe dos cu fierul de calcat 5 minute pentru fixare.



In final se mai poate da un strat de lac lucios sau mat care si acesta se poate fixa cu fierul de calcat sau nu neaparat, daca ceea ce am lucrat are doar scop decorativ.



Apoi daca dorim sa mai adaugam ceva in plus Tulip-ul este solutia ideala. Cu varful lor special puteti desena orice.











4 comentarii:

  1. It's very beautiful. I didn't know there was a lack for textils. Very nice result...

    RăspundețiȘtergere
  2. buna, felicitari...faci lucruri minunate....vreau si eu sa realizez lucruri la fel d grozave..insa nu imi iese tehnica aceasta....te rog spune-mi in momentul cand pui servetelul pe adeziv nu face cute? ca la mine face...si ramane foarte urat...il intind cu grija dar degeaba....pornesc dintr-un colt si il intind,...dar se inmoie si face cute....daca il intind mai tare se rupe....nu stiu cum sa procedez....ajuta-ma daca vrei si spune-mi ce fac gresit. multumesc.imi poti raspunde pe nina_sotrea@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  3. In momentul in care pui servetelul bineinteles ca apar cute dar trebuie sa vi cu degetele uscate si sa le presezi bine bine inainte de a-l acoperii cu adeziv decupaj. Apoi incepi sa pui adezivul din centrul servetelului catre margini. Adezivul nu trebuie sa fie foarte mult. Cu o cantitate mica poti acoperii intreaga suprafata a servetelului si din cauza ca nu este din abundenta acesta se va intinde bine iar cutele se vor netezi.
    Oricum, sper ca in curand o sa fac o postare foarte clara cu decupajul pe textil!

    RăspundețiȘtergere
  4. Si ca o completare, poti folosi mai cu succes si fara batai de cap hartia de orez care este foarte rezistenta si se va intinde foarte bine!
    Spor la treaba!

    RăspundețiȘtergere